Een Actieve Vakantie

De nabije zowel als de verdere omgeving van Fabas leent zich uitstekend tot het maken van korte of langere wandel-of fietstochten.  In de onmiddellijke omgeving vermelden we  le Lac de Fabas en la Forêt de Fabas.  Voor de nog sportievere gasten hoeft er uiteraard weinig uitleg bij de mogelijkheden die de Pyreneeën op dit vlak bieden.In enkele nabij gelegen meren (o.a. Lac de Saint-André en Lac de Saint-Frajou) kan je ook gaan vissen (roofvis, witvis en karper), maar hiervoor heb je wel een vergunning nodig (30 voor een "carte vacances", twee weken geldig en enkel in de periode van 1 juni tot 30 september).  Zie je er tegen op om een vergunning aan te schaffen, dan kan je steeds je hengel uitwerpen in de vijver van Marc Abadie die hiervoor de toelating verleent aan de gasten van 'Le Village'.  Hier zijn door onze gasten reeds enkele mooie karpers verschalkt.  Voor de echte "karpisten" is Le Lac de Peyssies een must, met exemplaren van 20 kg. en meer.


In Samatan, aan de weg naar Lombez, is er een grote vijver met waterglijbaan.  Het recreatiepark 'La Capelle' in Saramon heeft naast een groot zandstrand nog tal van attracties: glijbaan, waterfietsen, kano's, ...
In Anan kan men kano's en kajaks huren voor de afvaart van de Save (rustig) of de Gesse (iets 'wilder').


In Rieumes kan je een hele dag van boomtop naar boomtop slingeren in Tepacap.  In dit activiteitenpark zijn er tientallen hindernissenbanen in de bomen gebouwd die je steeds hoger de boomtoppen invoeren.  Geschikt voor alle leeftijden.  De beveiliging en het toezicht zijn er 'impeccable', zodat ongelukken zijn uitgesloten als je de gegeven richtlijnen opvolgt.  Je wordt voorzien van een overall, veiligheidshandschoenen en een klimgordel en vooraleer de hogere regionen op te zoeken krijg je een gedetailleerde uiteenzetting over de elementaire veiligheidsmaatregelen.  Echt een attractie waar zowel kinderen als volwassenen nog lang over napraten !Lac de la Gimone:  In de rivier de Gimone heeft men door middel van een stuwdam  een kunstmatig meer doen ontstaan waar men het mogelijk heeft gemaakt om aan watertoerisme te doen.  Er is een afgebakende en bewaakte zwemzone, men kan met een rondvaartboot over het meer toeren, waterfietsen huren en zeilen of leren zeilen.  Voor de kleinsten is er een speeltuintje.  Het grote voordeel van dit meer is dat het er (tot nu toe alleszins) nooit echt druk is en men dan ook van de omgeving, de zon en het water kan genieten.


Op 300 meter van 'Le Village' bevindt zich het gemeentelijk tennisterrein van Fabas, waar men gratis kan gaan tennissen.