Het Domein

'Le Village' is een domein van 8 ha. groot, voornamelijk  weiden en 1 ha. bos.  Het ligt op een heuveltop aan de  rand van Fabas, zodat u een weids uitzicht hebt op de  omliggende valleien met de voortdurende  kleurschakeringen van de velden en op de Pyreneeën.  Vooral de zonsondergangen zijn soms adembenemend.'Le Village' is een oude boerderij die in 1726 werd opgetrokken met materialen afkomstig van het voormalige kasteel van Fabas.  Een deel van deze materialen zijn nog in het gebouw terug te vinden.  Met een grondoppervlakte van 340 m² biedt het gebouw ruime en aangename kamers.
Het prachtige buitenzwembad (10 x 5 meter) staat uiteraard ter beschikking van onze gasten.  Voor de kleintjes wordt een afzonderlijk plonsbadje voorzien.  Het is gewoonweg heerlijk om hier van de zon te genieten midden een prachtig groen kader, en 's avonds wordt het zwembad verlicht voor hen die sfeervol willen zwemmen !


Fabas is een klein dorpje (150 inwoners) in het kanton L'Isle-en-Dodon in het departement Haute-Garonne, en dit op amper 40 km. van de 'rode stad', Toulouse.  De Haute Garonne is één van de mooiste Franse departementen, gekend om haar zeer zacht klimaat en uitzonderlijk rijke fauna en flora.  Het departement wordt omarmd door de Pyreneeën en enkele bekende wijnstreken (Languedoc-Roussillon, Aude, Tarn, Limoux, ...).


Fabas zelf ligt in een landelijke omgeving op een heuveltop op een hoogte van 340 m., slechts 50 km. van de Pyreneeën.  De Col du Tourmalet, Col de Soulor en Col de Peyresourde (om er maar enkele te noemen) zijn zeker geen onbekenden voor zowel kenners als liefhebbers van de Ronde van Frankrijk.